suellensactor

Phone: 01474 212675 01474 212*** show

Ποιος είναι ο Βασίλης Παλαιοκώστας;

Όχι μία, αλλά δύο φορές, έκανε Χουντίνι για να βγει έξω με ελικόπτερο. Μιλάμε για αναβάθμιση αυτοκινήτου διαφυγής! Αλλά η φήμη, όπως ένα πιάτο δωρεάν σουβλάκι, έρχεται με ένα τίμημα. Οι φυλακές Κορυδαλλού, το ελληνικό Αλκατράζ, έγιναν τα νέα του λαγούμια. ” ” Ο Απρόσληπτος τον έλεγαν.

Μόνο που τα μπαρ δεν είναι ακριβώς στυλ του Βασίλη. Αν και δεν τον συνάντησα ποτέ, τα εγκλήματά του επηρέασαν άμεσα τη ζωή μου σε δύο περιπτώσεις. Οι τολμηρές ληστείες, οι απαγωγές και οι αποδράσεις του με ελικόπτερο έμοιαζαν σκισμένες από τις σελίδες ενός κινηματογραφικού σεναρίου.

Ως δια βίου κάτοικος της Ελλάδας, θυμάμαι έντονα τις εγκληματικές αποδράσεις του Βασίλη Παλαιοκώστα που κυριάρχησαν στα πρωτοσέλιδα στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το εγκληματικό χαρτοφυλάκιο του Βασίλη Παλαιοκώστα διαβάζεται σαν σενάριο από ένα χολιγουντιανό αστυνομικό θρίλερ.

Ο Παλαιόκωστας δεν διαπράττει απλά εγκλήματα, τα ενορχηστρώνει με ένα επίπεδο πολυπλοκότητας που κάνει τους πάντες να μαντεύουν. Είναι περισσότερο διαβόητος για την εμπλοκή του σε απαγωγές υψηλού ρίσκου και ληστείες τραπεζών που έχουν κρατήσει τόσο την επιβολή του νόμου όσο και τα μέσα ενημέρωσης στα δάχτυλά τους.

Ένα είναι σίγουρο: Ο Βασίλης Παλαιοκώστας είναι ένα παράδοξο, μια περιπατούσα αντίφαση που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Λοιπόν, ποιος είναι; Αυτό, φίλοι μου, είναι ένα ερώτημα που μόνο ο χρόνος, ή ίσως μια άλλη τολμηρή απόδραση, θα απαντήσει. Είναι ο παράνομος που αγαπούσε τη μητέρα του, https://mrspoiler.gr/ ο εγκληματίας που τάιζε τους πεινασμένους, ο φυγάς που αιχμαλώτισε τη φαντασία ενός έθνους.

Είναι να εμβαθύνουμε στα κίνητρα πίσω από τα εγκλήματα, το κοινωνικό πλαίσιο που γέννησε τον μύθο του Ρομπέν των Δασών και τις συνέπειες της θόλωσης των ορίων μεταξύ αυτονομιστή και κακοποιού. Η ιστορία του Παλαιόκωστα είναι μια προειδοποιητική ιστορία, μια υπενθύμιση ότι ακόμη και οι πιο ρομαντικοί αντάρτες πατούν μια λεπτή γραμμή μεταξύ θρύλου και παρανομίας.

Έτσι, το να ρωτήσουμε “για ποια εγκλήματα καταδικάστηκε ο Βασίλης Παλαιοκώστας;” είναι απλώς να ξύσουμε την επιφάνεια. Ο πιλότος ήταν δεμένος και φιμωμένος, με κουκούλα στο κεφάλι. Η δεύτερη απόδραση συνέβη στις 22 Φεβρουαρίου 2024, όταν ο Παλαιόκωστας και ο συγκρατούμενος του Αλκέτ Ριζάι σκαρφάλωσαν σε μια σχοινιά σκάλα που τους έριξε μια γυναίκα επιβάτης στο ελικόπτερο καθώς πέταξε πάνω από την αυλή της φυλακής.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί λόγω της σύντομης ανταλλαγής πυροβολισμών, αν και ένας φύλακας των φυλακών τραυματίστηκε ενώ προσπαθούσε να βγάλει το όπλο του. Το ζευγάρι είχε ναυλώσει το ελικόπτερο αρκετές φορές τις προηγούμενες εβδομάδες, με τη γυναίκα να παριστάνει την επιχειρηματία.

Οι φρουροί στο έδαφος άνοιξαν πυρ, και η γυναίκα ανταπέδωσε πυρά με ένα αυτόματο τουφέκι. Είπε στην αστυνομία ότι το ελικόπτερο ναυλώθηκε από ένα ζευγάρι που είπε ότι ήθελε να πάει από την πόλη της Ιτέας στην κεντρική Ελλάδα στην Αθήνα.

No properties found

Be the first to review “suellensactor”

Rating